Christer Karjalainen

Story

Lyhyt näyte rumpusoundeista Detroitin kappaleesta "Our Friends". Tässä kaksi lyhyttä osuutta, välissä pieni tauko. Kitara vuotaa hiukan rumpumikkeihin, mutta sama kitara on levyllä, joten vuoto on ok. Rummut ovat Premier Gen-X 20x16" bassorumpu, Premier Signia 75th Anniversary virveli puuvanteilla (matala viritys), Paiste Dark Energy hi-hat, Latin Percussion puinen penaali (woodblock), ja Paiste 602 11" Splash (vintage). Pyrkimys oli vanhanaikaiseen soundiin ja siinä onnistuttiin hyvin. Mikrofonit oli muistaakseni: bassorummulle AG D112, virvelille AKG D1200 (vintage), overheadinä Violet Flamingo Stereo FET tai mahdollisesti 2 Sennheiser MKH40 stereoparina (en muista tarkkaan). Siis ainakin nämä mikrofonit...

Koko kappale löytyy levyltä Detroit IV. 

Christer Karjalainen

Story

Tässä näytteessä soitetaan Premier Gen-X-settiä. Virveli taitaa myös olla Gen-X valuvanteilla. Hiukan "löysä" viritys, normaalikalvolla (Ambassador-tyyppinen), ilman demppiä. Bassorumpu on 20x16", ei reikää etukalvossa, eikä demppiä. Tomit Gen-X, myös Ambassador-tyyppiset kalvot ilman demppiä. Symbaalit Paiste Dark Energy, paitsi yksi jossa ProMarkin Rattler niittiefektin saamiseksi.

Kolmessa osassa: ensin perussoundeilla, ei geittejä eikä muita kikkailuja, sitten sama käsiteltynä kevyesti Sonar X2 Producerin prosessoreilla, ja lopuksi edelleen samaa soittoa, mutta tällä kertaa muokattu soundeja Drumagog 5:n rumpusoundeilla.  

Mikrofonit: 

BD: AKG D112 edessä, halpa dynaaminen nuijan vieressä ja subkick edessä* SD: AKG D1200 ja Neumann KM84 * Tomit: 2 kpl Shure SM57 pienille, 2 kpl Sennheiser e606 ja e609 isommille, lattiatomille AKG D112 * Hi-hat: Neumann KM84 * Overhead: Violet Flamingo Stereo FET * Huone: 2 kpl AKG Solid Tube

Äänitys Soundtracs Topaz Project 8-mikserin kautta 15 kanavan kautta RME Fireface 800:lle josta tietokoneelle Sonar X2 Producer-ohjelmalle. Faderit unity, gainit sen mukaan niin että äänitystasotasot ovat aivan lähellä 0.    

   

Christer Karjalainen

Story

Tässä bassorumpuna on Premier Cabria 20x16 ja Cabria virveli 14x7 (molemmat Englanti). Virvelissä Ambassador-tyyppinen kalvo, ei demppiä. Bassorummussa soittopuolella Remo Powersonic kalvo josta otettu rajuin demppi pois. Etupuolella Evans EQ3 reiällä.

Samat mikitykset kuin Gen-X-setin kohdalla, ja myös samat jutut äänityksessä. Virvelin ghostit tulee hyvin kuuluviin. Ei käsittelyä. 

Christer Karjalainen

Story

Tässä näytteessä on muistaakseni äänitetty Cabrian 20 bassorumpu ja Premier 2000M virveli, tomit Gen-X. Tällä kertaa on käytetty Drumagog 5:n rajumpia soundikorvauksia. Bassorummun soundi on Ultra Kicks-sarjasta valittu Trick 22B52 Kick 1.gog (no blend), virveli on Ultra Snares Ambassador Trick 65 Cop HiRing.gog. Tomit on vain geitattu, virvelin alamikki pois, subkick pienellä, huonemikit ja hi-hat-mikki pienellä. Overhead normaalisti auki. Ja muuttuihan soundit normaalista hyvälaatuisesta setistä melko ultraksi. 

 

Charlie

00:39
Christer Karjalainen

Story

Tämä on lyömäsoitinraidalta Arto Rintamäen levyltä "Arto Rintamäki med kompisar". Lehmänkelloja ja virveli soitettuna vispilöillä sekä 24" Premier Cabria bassorumpu käytettynä marssibassorummun tapaan. Lyhyt näyte. Käsittely on sama kuin levyllä. 

Elmo Karjalainen

Story

Ohjelmoidut rummut erääseen demoon. Soundit: Drumkit From Hell. Ja jotain käsittelyä. 

Digging

00:35
Christer Karjalainen

Story

Lyhyt näyte eräästä demosta nimeltään Digging. Muutaman vuoden takainen, tehty Premier Gen-X-setillä ja Fostexin äänitysvehkeillä (D160 tai uudempi). Sittemmin siirretty talteen Sonarille. Eqt, kompressorit ym. käytetty, en muista mitä. 

Christer Karjalainen

Story

Digging-demosta kokeiluversio käyttäen Drumagog 5:n soundeja yhdessä alkuperäisten kanssa. 

Christer Karjalainen

Story

BBE Loudness Maximizer osallistuu Loudness-sotaan...Päästään vaivatta 0 dB-tasolle. Eli tässä on "gogattu" versio alkuperäisestä demosta, ja sitten vielä Loudness Maximizer. 

Christer Karjalainen

Story

Premier Cabria (UK) äänitettiin kahdella huonemikrofonilla stereoparina, AKG Solid Tube. Ei muita mikkejä. Rummut: 24" bassorumpu, 13" tomi, 16" lattiatomi, 14x7" puuvirveli.